Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Хeмостаза
D-димер

Клиничко значење:

Анализата D-Dimer има голема примена во дијагноза на тромбози и пратење на тромболитична терапија.

Зголемени вредности се сретнуваат :

- при тромбоза на длабоките вени (DVT),

- белодробна емболија (PE) и

- ДИК (дисеминирана интравакуларна коагулација).

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015