Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тироидни хормони
Т3 (Вкупен T3)

Клиничко значење:

Од вкупната концентрација  на Т3 во крвта, 80%  настанува со дејодирање на Т4 во периферните ткива, а 20% има потекло од самата штитна жлезда.

Неговото одредување нема такво клиничко значење како одредувањето на Т4 и fT4. 

 

 Забелешка:

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015