Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Репродуктивни хормони
HCG (Хуман хорионски гонадотропин)

Клиничко значење:

Протеин кој се лачи во ткивото на плацентата и се нарекува хормон на бременоста.

Неговата функција е подршка на жолтото тело во јајникот, кое се формира од седум до девет дена од бременоста со лачење на хормонот прогестерон.

Се испитува за да се потврди бременоста кај жената.

 Забелешка:

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015