Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Имунолошки статус и специфични протеини
IgE total (Вкупен имуноглобулин Е)

Клиничко значење:

Има важна улога во тип II хиперсензитивност, која се манифестира со разни алергиски рекции како што се алергиска астма, повеќе типови на синузитис, алергиски ринитис, алергии на храна, хронична уртикарија и атопичен дерматитис. Се јавува како одговор на алергени како што се: анафилактични дроги, убоди од пчела и антиген препарати кои се користат во имунотерапијата.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015