Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Испитување за Пролактин

2021-09-11
Испитување за Пролактин

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Основна функција на пролактинот во организмот кај жената е да го забрза развојот на дојките во текот на бременоста и да ја почне продукцијата на млеко во нив.

Се испитува за мониторинг на функцијата на хипофизата, млечните жлезди, нарушувања во менструалниот циклус и половите органи.

Кај мажите е важен за функција на половите органи.

d04;A039;ЦЕНА - 700мкд

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски.

...

Датум на објава: 2021-09-11

Како со најсовремена RT PCR метода до дијагноза дали е стомачен вирус или бактерија во истиот ден?

2021-09-10
Како со најсовремена RT PCR метода до дијагноза дали е стомачен вирус или бактерија во истиот ден?

🔴Како со најсовремена RT PCR метода до дијагноза дали е стомачен вирус или бактерија во истиот ден?🔴

Лето е, сезона на стомачни инфекции предизвикани од бактерии и вируси. Најчести предизвикувачи на дијареа се инфекции на гастроинтесиналниот тракт предизвикани од патогени микроорганизми.
Доколку не се открие вистинскиот причинител на гастроинтестиналните инфекции, можат да настанат и комплицирани состојби на мешани инфекции, со што се отежнува дијагнозата и третманот на пациентот.
Единствено БИОТЕК лабораторија го има најсовремениот молекуларен тест за истовремена детекција и генотипизација на сите причинители на гастроинтестиналните инфекции.
Молекуларна дијагностика на 9 бактериски и 6 вирусни патогени во гастроинтестиналниот тракт со Real – Time multiplex PCR.
Едноставен и неинвазивен преку само мала количина на фецес.

Патогени кои се детектираат со оваа метода.
`54;A039; Вирусен панел:
• Norovirus G1
• Norovirus G2
• Adenovirus
• Astrovirus
• Rotavirus
• Sapovirus
`54;A039; Бактериски панел:
• Campylobacter coli/jejuni/lari
• verotoxin producing Escherichia coli (VTEC)
• Salmonella spp.
• Shigella/enteroinvasive Escherichia coli
• Yersinia enterocolitica
• Clostridium difficile

ЦЕНА 👇🏼
`54;A039; бактериски панел 4.500мкд
`54;A039; вирусен панел 4.500мкд
`54;A039; ПАКЕТ 7.900мкд d06;A039; АКЦИЈА `54;A039; 6.500мкд
👉🏻 Акцијата трае до 30.09.2021

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!

...

Датум на објава: 2021-09-10

ДЕТЕКЦИЈА НА СЕКСУАЛНО ПРЕНОСЛИВИ ЗАБОЛУВАЊА СО MULTIPLEX REAL TIME PCR

2021-09-02
ДЕТЕКЦИЈА НА СЕКСУАЛНО ПРЕНОСЛИВИ ЗАБОЛУВАЊА СО MULTIPLEX REAL TIME PCR

🔴 ДЕТЕКЦИЈА НА СЕКСУАЛНО ПРЕНОСЛИВИ ЗАБОЛУВАЊА СО MULTIPLEX REAL TIME PCR 🔴

`54;A039; За кого се наменети Femoflor®-13 и Femoflor®-16 ?
d04;A039;Жени со симптоми на воспаление (чувство на печење, чешање и зголемен вагинален секрет со непријатна миризба)
d04;A039;Жени кои се подготвуваат за бременост или гинеколошки интервенции
d04;A039;Жени кои се лечат од стерилитет
d04;A039;При чести промени на партнерот, за превентивни прегледи и периодични гинеколошки прегледи, односно за сите кои се грижат за своето здравје.

`54;A039; За кого е наменет Androflor®?
d04;A039;Мажи со непријатни симптоми: чешање, печење, генитален исцедок, чувство на непријатност,
болка во гениталиите, нарушувања на мокрењето
d04;A039;Пред уролошка операција
d04;A039;При подготвување на ИВФ постапка
d04;A039;При неефикасен третман на уринарни болести

БИOTEK лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!

...

Датум на објава: 2021-09-02

Тест за интолеранција на лактоза и фруктоза со PCR (DNA strip technology)

2021-09-02
Тест за интолеранција на лактоза и фруктоза со PCR (DNA strip technology)

🔴 Тест за интолеранција на лактоза и фруктоза со PCR (DNA strip technology) 🔴

Во БИОТЕК лабораториите тестот се базира на молекуларно генетска детекција директно преку крв со метод на PCR strip технологија.
Докажано е дека 75% од возрасната популација во светот е зафатена од наследна примарна интолеранција на лактоза. Овој тип на интолеранција на лактоза е најчеста форма за интолeренција на храна. При самата разградба на храната во организмот ензимот кој треба да делува за разградба на лактоза не делува и затоа лактозата која што се наоѓа во храната е сеуште присутна во својата примарна градба т.е структура.
Анализирањето на интолеранција на лактоза е можно само преку детекција на C/T – 13910 полиморфизмите преку DNA strip технологија.

Во 75% од случаите интолеранцијата на лактоза предизвикува интолеранција и на фруктоза.
Симптомите вклучуваат:
• абдоминални болки,
• хипогликемија
• бубрежни нарушувања
• Дијареа
• Треска

ЦЕНА `54;A039; 5.900 мкд

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

...

Датум на објава: 2021-09-02

СИСТЕМСКИ БАКТЕРИСКИ СКРИНИНГ ТЕСТ

2021-08-25
СИСТЕМСКИ БАКТЕРИСКИ СКРИНИНГ ТЕСТ

BacScreen ОM REAL-TIME PCR
СИСТЕМСКИ БАКТЕРИСКИ СКРИНИНГ ТЕСТ
(RT-PCR) 🔴
Единствен молекуларен тест за определување на опортунистичка микрофлора присутна во респираторниот, гастроинтестиналниот и урогениталниот тракт со високосензитивна Multiplex Real Time PCR метода!
👉🏻 Само во Биотек Лабораторија со еден примерок истовремено се испитуваат 25 присутни микроорганизми од класа Bacilli, Betaproteobacteria и Gammaproteobacteria кои се најчести предизвикувачи на системски инфекции.
BacScreen ОM единствен молекуларен тест за детекција на 25 респираторни, гастроинтестинални и урогенитални патогени со Multiplex Real Time PCR метод.
БИOTEK лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!
Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!
...

Датум на објава: 2021-08-25
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2021