Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

КОЈА БАКТЕРИЈА Е ПРЕДИЗВИКУВАЧ НА ВАШАТА ИНФЕКЦИЈА?

2021-10-04
КОЈА БАКТЕРИЈА Е ПРЕДИЗВИКУВАЧ НА ВАШАТА ИНФЕКЦИЈА?

КОЈА БАКТЕРИЈА Е ПРЕДИЗВИКУВАЧ НА ВАШАТА ИНФЕКЦИЈА? 🔴
• ОТКРИЈТЕ ЗА САМО НЕКОЛКУ ЧАСА СО НАЈСОВРЕМЕН RT PCR test
• И ТОГАШ КОГА ВЕЌЕ ПРИМАТЕ АНТИБИОТИК
`42;A039;Ако имате инфекција и сакате да почнете со терапија истиот ден,
`42;A039;Ако сте почнале терапија со антибиотик, а вашите симптоми на инфекција продолжуваат, BacScreen ОM панелот е вашиот избор.
Антибиотикот го спречува докажувањето на бактеријата со класични микробиолошки испитувања, класичната анализа трае подолго време.
Според главните тегоби што ги чувствувате направете BacScreen ОM панел од некој од примероците за испитување:
- брис од нос, од грло или друга респираторна слузокожа
- спутум (искашлок)
- урина
- брис од уретра, брис од цервикс или друга урогенитална слузокожа
- фецес (измет)
- пунктати, аспирати (во шприц)
BacScreen ОM панелот овозможува докажување на 25 патогени и условно патогени респираторни, гастроинтестинални и урогенитални бактерии, со ВИСОКОЗЕНЗИТИВНА И ЕДИНСТВЕНА Multiplex Real Time PCR метода:
1. Streptococcus pyogenes
2. Streptococcus agalactiae
3. Streptococcus pneumoniae
4. Други Streptococcus spp.
5. Enterococcus spp.
6. Staphylococcus aureus
7. Други Staphylococcus spp.
8. Haemophilus influenzae
9. Други Haemophilus spp.
10. Escherichia coli
11. Citrobacter freundii
12. Citrobacter koseri
13. Klebsiella pneumoniae
14. Klebsiella oxytoca
15. Proteus spp.
16. Morganella morganii
17. Enterobacter cloacae
18. Serratia marcescens
19. други Enterobacteriaceae
20. Pseudomonas aeruginosa
21. Acinetobacter spp.
22. Stenotrophomonas maltophilia
23. Burkholderia spp.
24. Achromobacter ruhlandii
25. Achromobacter xylosoxidans
Напомена: значењето на докажаната бактерија се одредува според количеството на копии од генот на докажаната бактерија.

Цена 👉🏻 3.500мкд

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!
#БиотекЛабораторија #грижазасебе

Датум на објава: 2021-10-04
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2024