Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Интолеранција на лактоза и фруктоза

2021-10-20
Интолеранција на лактоза и фруктоза

Имате чести проблеми по консумирање на продукти кои содржат лактoза и фруктоза?
👉 Имате ли стомачни болки, хипогликемија, грчеви, надуеност, нагон за повраќање, диареа?
👉 Што е интолеранција на лактoза?
Лактoза е познат како млечен шеќер, се наоѓа во млекото и млечните производи.
Интолеранција на лактoза претставува состојба во која човековиот организам неможе да ја метаболизира лактозата, оваа состојба е поврзана со недоволно лачење на ензимот лактазa.
75% од случаите на интолеранција на лактоза е поврзана и со интолеранција на фруктоза, затоа се препорачува истовремено испитување на постоење на двата типа на интолеранција.

Во Биотек Лабораторија се работи најсовремена PCR метода на молекуларно генетска детекција за интолеранција на лактоза и фруктоза.
Навремената дијагноза е од есенцијално значење за да се спречи настанување на поголеми компликации.
d04; Може да го направат сите возрасти.
d04; Тестот е едноставен и неинвазивен.
d04; Примерок – крв
d04; Резултатите од анализата се готови за 48 часа.

`54;A039; ЦЕНА 5.900мкд d06;A039; АКЦИЈА `54;A039; 1.950мкд

* Акцијата важи до 15.11.2021

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!

#БиотекЛабораторија #грижазасебе

Датум на објава: 2021-10-20
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2024