Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

ДАЛИ ПРЕЛЕЖАВТЕ КОВИД-19? ДАЛИ СЕ ВАКЦИНИРАВТЕ?

2021-10-20
ДАЛИ ПРЕЛЕЖАВТЕ КОВИД-19? ДАЛИ СЕ ВАКЦИНИРАВТЕ?

🔴ДАЛИ ПРЕЛЕЖАВТЕ КОВИД-19? 🔴
🔴ДАЛИ СЕ ВАКЦИНИРАВТЕ? 🔴

Постојано слушате дека треба да направите антитела.
`54; Што се тоа антитела и кога се појавуваат?
Покрај PCR тестирањето за присуство на вирусот Covid-19 кај пациентот, потребно е испитување на специфични имуноглобулини односно антитела, кои се дел од имунолошки одбранбен механизам кај човекот и претставуваат единствен начин да се провери дали пациентот бил во контакт со вирусот или ако не прележал дали вакцината е успешна, односно се створиле антитела. Се испитуваат специфичните имуноглобулини:
a45; IgM кои се појавуваат како први антитела, најчесто десеттина дена по појава на симптоми или не, и
a45; специфични имуноглобулини или IgG антителата, кои се создаваат по петнаесетиот ден од контактот со вирусот.
• SARS COV 2 IgM антитела покажуваат моментално присуство на инфекција на пациентот со Covid-19 и се појавуваат во првата фаза по контакт со вирусот, без оглед дали имате или немате симптоми.
• SARS COV 2 IgG антитела се создаваат во фаза на оздравување и создавање долготраен имунитет на пациентот по контакт со вирусот или по примање на вакцина.
БИОТЕК Лабораторија ги изработува овие анализи со најнов квантитативен тест од реномираниот Француски производител и лидер во лабораториската дијагностика Biomerieux. Тестот се карактеризира со аналитичка сензитивност и специфичност согласно интернационалниот стандарт (IS) на Светската Здравствена Организација.
Со овој тест се утврдуваат IgG неутрализирачките антитела на рецепторот (RBD) на Spike1 протеинот од вирусот Covid 19, со што се следи вистинскиот имунолошки одговор кај пациентите кои прележале Covid 19 и кај оние кои се вакцинирани вклучувајки ги вакцините од сите Светски производители.

Ја продолжуваме промотивната АКЦИЈА за испитување на пакет антитела до 15.10.2021

Vidas SARS COv 2 IgG II + Vidas SARS COV 2 IgM
`54;A039; ПАКЕТ 1.500мкд d06;A039; АКЦИЈА `54;A039; 990мкд

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!
#БиотекЛабораторија #грижазасебе

 

 

Датум на објава: 2021-10-20
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2021