Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Испитување на составот на бубрежниот камен

2021-04-27
Испитување на составот на бубрежниот камен

Испитување на составот на бубрежниот камен е исклучително важно, со цел да се утврди причината за неговото создавање и да се спречи негово повторно создавање што е многу често.
Единствено БИОТЕК Лабораторија го воведе тестот за анализа на состав на бубрежните камчиња, преку кој се врши семи-квантитативна детекција и идентификација на хемиските елементи на бубрежните и уринарните камења.
Се одредуваат 8 најчести составни компоненти: калциум, магнезиум, амониум, цистин, оксалат, фосфат, мочна киселина, карбонат.
Со резултатите од тестот на составот на каменот, пациентот добива и упатство за соодветна исхрана кој ќе го спречи или намали повторното создавање на камен.
БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!
Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!

Датум на објава: 2021-04-27
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2021