Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Витамин Д

2021-04-28
Витамин Д

Улогата на витамин Д се поврзува со здравјето на коските и коскениот метаболизам. Сепак, улогата на Витамин Д е многу поширока, бидејќи тој учествува во многу сложени процеси во човечкото тело.
Биотек Лабораторија преку најнова генерација на реагенси изработени на најсовремена апаратура врши точна детекција на количеството на Витамин Д во организмот.
Покрај количината на витамин Д, во Биотек Лабораторија се испитува и VDR рецепторот изработена со Real Time PCR метода.Тоа е анализа која ја покажува способноста на организмот да апсорбира витамин Д, а воедно му помага на вашиот лекар да ја одреди правилната доза од овој витамин.
Во најсовремената специјалистичка лабораторија, Биотек Лабораторија може да направите испитување на витаминот Д, VDR рецепторот и паратироидниот хормон (ПТХ) со што ќе добиете комплетна слика за состојбата на коскеното ткиво како и информација за правилина суплементација со препарати на витамин Д и калциум. Пакетот витамин Д, VDR рецепторот и паратироидниот хормон (ПТХ) е препорачлив за сите возрасни групи, односно нема ограничување во однос на возраста.
БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!
Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!

Датум на објава: 2021-04-28
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2023