Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Тироидни хормони

2021-05-01
Тироидни хормони

Хормони на штитната жлезда - тироидни хормони 🔴
Кога треба да се провери тироидниот статус?
Ако имате симптоми кои сугерираат на тироидна дисфункција, со или без морфолошка аномалија на тироидна жлезда, кај новороденчињата, како и кај децата со нарушувања во растот и развојот, aко веќе се лекувате од болести на тироидната жлезда или сте на терапија со синтетски антитироидни лекови, aко имате автоимуно заболување.
Хипертиреоза: губење на телесна тежина наспроти зголемен апетит, забрзан пулс, висок крвен притисок и прекумерно потење, раздразливост и вознемиреност, промени во менструалниот циклус, зачестени столици и дијареа, мускулна слабост, треперење на рацете, развивање на гушавост (оток на вратот). Хипотиреoза: тромавост, забавено размислување, замор и депресија, забавена работа на срцето, зголемена чувствителност на студ, трпки во рацете.
БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!
Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски. •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Датум на објава: 2021-05-01
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2024