Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Молекуларен тест за детекција, генотипизација и квантификација на 21 високо и ниско ризични типови на HPV (Human Papilloma virus) QUANT 21 со Multipex Real Time PCR метод

2021-06-03
Молекуларен тест за детекција, генотипизација и квантификација на 21 високо и ниско ризични типови на HPV (Human Papilloma virus) QUANT 21 со Multipex Real Time PCR метод

🔴 Молекуларен тест за детекција, генотипизација и квантификација на 21 високо и ниско ризични типови на HPV (Human Papilloma virus) QUANT 21 со Multipex Real Time PCR метод 🔴

Канцерот на грлото на матката претставува една од главните патолошки состојби на репродуктивниот систем. Вкупно 14% од сите малигнантни тумури кај жените отпаѓаат на овој тип, предизвикан од HPV (Human Papilloma virus).
Денес постојат над 130 видови на HPV, од кои 30 се сексуално преносливи (го напаѓаат епителот на урогениталниот тракт).

Благодарение на HPV Quant 21 китот за генотипизација и диференцијално дијагностицирање, се овозможува квантификација на:
`54;A039; Високоризични типови на вирусот: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68, 73, 82; од кои тип 16 и 18 се најчести во светот и се детектираат кај повеќе од 80% од сите цервикални карциноми;
`54;A039; Ниско ризични типови: 6, 11, 36, 42, 43, 44, 46, 47, 50 кои што предизвикуваат генитални брадавици (кондиломи).

• Која е предноста на HPV 21 тестот?
a45;A039; Детекција и идентификација
a45;A039; Квантитативно определување
a45;A039; Следење на здравствената состојба
a45;A039; Само еден брис овозможува детекција, генотипизација и квантификација на 21 тип HPV
a45;A039; Резултати готови за 48 часа
a45;A039; Висока аналитичка специфичност и сензитивност
a45;A039; Молекуларен тест со Multiplex Real Time PCR метод

Мажите не се исклучени од инфекција со HPV! Истите претставуваат бројни преносители на вирусот со блага симптоматологија и/или формирање на бенигни кондиломи. Оттука, со цел заштита на сопственото здравје како и здравјето на Вашите блиски (партнери) од исклучителна важност е HPV квантификација.

ЦЕНА 👉 3.500мкд

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!
#БиотекЛабораторија #грижазасебе

Датум на објава: 2021-06-03
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2023