Тел: +389 (0)2 5300 898 ; 078/394-829 ; +389 (0)2 5300 766  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

витамин Б12

2021-06-29
витамин Б12

Недостатокот од витамин Б12 многупати останува незабележан, а всушност може да биде многу опасен. Тешко се открива бидејќи неговите симптоми се поистоветуваат со други дијагнози на болести. Недостатокот на витамин Б12 се појавува во стадиуми. Почнува со опаѓање на нивото на Б12 во крвта, потоа прогресира во клетките, за конечно да доведе до макроцитична анемија.

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!
Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!

Датум на објава: 2021-06-29
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2021