Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

Тест за интолеранција на лактоза и фруктоза со PCR (DNA strip technology)

2021-09-02
Тест за интолеранција на лактоза и фруктоза со PCR (DNA strip technology)

🔴 Тест за интолеранција на лактоза и фруктоза со PCR (DNA strip technology) 🔴

Во БИОТЕК лабораториите тестот се базира на молекуларно генетска детекција директно преку крв со метод на PCR strip технологија.
Докажано е дека 75% од возрасната популација во светот е зафатена од наследна примарна интолеранција на лактоза. Овој тип на интолеранција на лактоза е најчеста форма за интолeренција на храна. При самата разградба на храната во организмот ензимот кој треба да делува за разградба на лактоза не делува и затоа лактозата која што се наоѓа во храната е сеуште присутна во својата примарна градба т.е структура.
Анализирањето на интолеранција на лактоза е можно само преку детекција на C/T – 13910 полиморфизмите преку DNA strip технологија.

Во 75% од случаите интолеранцијата на лактоза предизвикува интолеранција и на фруктоза.
Симптомите вклучуваат:
• абдоминални болки,
• хипогликемија
• бубрежни нарушувања
• Дијареа
• Треска

ЦЕНА `54;A039; 5.900 мкд

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Датум на објава: 2021-09-02
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2023