Тел: 13 090  |  E-mail :
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |   EN  |  

КАРДИЈАЛEН ПАКЕТ

2021-09-22
КАРДИЈАЛEН ПАКЕТ

Многу студии укажуваат на последици од прележан ковид кај 80% од испитуваните пациенти, дури и по 6 и повеќе месеци по прележување на болеста, а проценката е дека и до 5% ќе имаат сериозни проблеми и понатаму, како директна последица на Ковид-19.

Во тек на болеста недостатокот на кислород го оптеретува срцето да работи забрзано, а тоа секако ќе доведе до одредени оштетувања. Некои од проблемите не се очигледни, но долгорочно стануваат сериозни. Многу пациенти се жалат на недостаток на воздух, напади на забрзана срцева работа (тахикардија) и повеќе месеци по прележување на болеста.

🔴 TROPONIN HS е прв избор за кардијален маркер при AMI (акутен миокарден инфаркт) со оглед дека има највисока сензитивност и специфичност, но истиот е многу битен показател за оштетување на срцевиот мускул.
Со цел да им се помогне на болните од Ковид и оние кои го прележале, БИОТЕК ЛАБОРАТОРИЈА го воведе КАРДИЈАЛНИОТ ПАКЕТ, со кој се испитуваат важните биохемиски параметри кои би помогнале во навремено лечење, со цел да се спречат поголеми оштетувања понатаму и остануваат трајни, што секако влијае на квалитетот на животот.

🔴 ЦЕНА 👉🏻 850мкд
🔴 ЦЕНА КАРДИЈАЛЕН COVID 19 ПАКЕТ 👉🏻 3.100мкд

БИOTEK Лабораторија - ЛАБОРАТОРИЈА за целото ваше СЕМЕЈСТВО!

Грижи се за своето здравје и здравјето на своите најблиски!
#БиотекЛабораторија #грижазасебе

Датум на објава: 2021-09-22
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2023